Nocturne tentoonstelling Modernisme (Museum Schone Kunsten Gent) – april 2013

SOUNDSET 2013, Museum Voor Schone Kunsten (Gent)

“Soundset was een muziekproject dat beeldende kunst probeert om te zetten naar elektronische muziek. Gedurende het project gingen de deelnemers op zoek naar een ‘sound’ die ze persoonlijk verbonden met een kunstwerk uit de tentoonstelling “Modernisme. Belgische abstracte kunst en Europa.” De deelnemers werden ingeleid in de tentoonstelling en de modernistische tijdsperiode op zaterdag 13 april 2013. Op basis van deze rondleiding gingen de deelnemers op zoek naar een sound of geluiden die een link hadden met de werken. Met deze geluiden gingen ze aan de slag. Het museum zette hiervoor zijn deuren open om te producen in de zalen in het weekend van 27 en 28 april 2013. De nummers werden uitgevoerd tijdens een speciale nocturne in de tentoonstelling op dinsdag 30 april.”

Wat een geweldige ervaring was dit voor mij! Je kan hier beluisteren hoe mijn nummer klinkt. Ik ging met andere deelnemers op zoek naar een kunstwerk dat me hiertoe kon inspireren, en liet me inspireren door Victor Servranckx.

Soundtrack for Museum Voor Schone Kunsten: Modernisme

Luister naar de reportage op Radio Urgent: http://urgent.fm/node/45913

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>